Η υιοθέτηση της υγιεινής διατροφής συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακων νοσημάτων, παγκοσμίως. Τα καρδιαγγειακα νοσήματα αποτελούν μια από τις κυριότερες αιτίες θνησιμότητας και η ανθυγιεινή διατροφή είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που μπορούμε να τροποποιησουμε για την πρόληψη των νοσημάτων αυτών.
Νεότερα δεδομένα από την μελέτη Prospective Urban Rural Epidemiology (PURE) στην οποια συμμετείχαν πανω απο 147.000 ασθενείς, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την ισχυρή σχέση μεταξύ της υγιεινής διατροφής και συγκεκριμένα της κατανάλωσης “καρδιοπροστατευτικων τροφίμων” με τον χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων αλλά και με χαμηλότερη θνησιμότητα.
Βελτίωση της διατροφής κατά 20 % μπορεί να επιφέρει 6 % χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Ως “καρδιοπροστατευτικά” τρόφιμα θεωρήθηκαν τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια, τα ψάρια και τα γαλακτοκομικά.
Διαβάστε περισσότερα στο www.dietattheheart.com