High Protein Keto bread
Το συγκεκριμένο ψωμί είναι δική μου συνταγή μετά απο αρκετό πειραματισμό με τις αναλογίες, αλλά ειναι πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνες και καλά λιπαρά, κατάλληλο για κετονική και χαμηλών υδατανθράκων διατροφή, ενώ προκαλεί έντονο κορεσμό.
Εύκολο στην παρασκευή.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε 1 ποτήρι του νερού χλιαρό γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη.
Προσθέτουμε 1 φακελάκι ξηρή μαγιά.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε σκεπασμένο 20 λεπτά.
Κατόπιν ρίχνουμε μέσα:
– 1 κούπα τσαγιού τριμμένο λιναρόσπορο
– 1 κούπα τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
– 1 κούπα τσαγιού chia σπορους
– 1 κούπα τσαγιού κοπανισμένο κολοκυθόσπορο
– 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο/ ηλιέλαιο
– 2 αυγά
– αλάτι
– 1 κουτάλι του γλυκού baking soda
-1 κουτάλια σούπας τριμμένο κόλιανδρο
– 1 κουταλιά σούπας γλυκάνισο
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Τοποθετούμε σε φόρμα κέικ όπου έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτα.