Οι πιο κάτω συμβουλές από την Βρετανική Ένωση Διαβητικών είναι πολύ σημαντικές για όλους τους διαβητικούς:

Προτιμήστε σύνθετους υδατάνθρακες όπως όσπρια, αρακά και λαχανικά αντί επεξεργασμένους υδατάνθρακες όπως ψωμί, μακαρόνια κ.ά.

Μειώστε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων τα οποία συνήθως είναι πλούσια σε αλάτι.

Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση κόκκινου και κυρίως επεξεργασμένου κρέατος όπως αλλαντικά, έτοιμα μπιφτέκια κ.ά. Εξίσου καλές πηγές πρωτεΐνης είναι τα ψάρια, τα θαλασσινά, τα πουλερικά, τα αυγά, το γιαούρτι, το τυρί κ.ά.

Καταναλώστε λαχανικά και φρούτα με μέτρο. Αποφύγετε την κατανάλωση χυμών καθώς έχουν δυσμενή επίδραση στο σάκχαρο αίματος και προτιμήστε την κατανάλωση των φρούτων σε μικρότερες μερίδες, σπαστά μέσα στην ημέρα.

Επιλέξτε ωφέλιμα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά από τους ξηρούς καρπούς, τα ψάρια, τα θαλασσινά, το αβοκάντο, τους σπόρους κ.ά.

Αποφύγετε τα απλά σάκχαρα τα οποία βρίσκονται στην κρυσταλλική ζάχαρη, στο μέλι, στα γλυκίσματα, στους χυμούς κ.ά.

Επιλέξτε έξυπνα και θρεπτικά σνακ όπως γιαούρτι, ξηρούς καρπούς, φρούτα και λαχανικά και αποφύγετε τα έτοιμα γλυκίσματα, τα μπισκότα κ.ά.

Καταναλώστε αλκοόλ με μέτρο και προσέξτε ιδιαίτερα εάν λαμβάνετε ινσουλίνη ή άλλα αντιδιαβητικά φάρμακα καθώς το αλκοόλ με άδειο στομάχι μπορεί να σας προκαλέσει υπογλυκαιμίες.

Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες τροφίμων καθώς τα τρόφιμα αυτά ενδέχεται να περιέχουν αρκετές θερμίδες και λιπαρά, επηρεάζοντας έτσι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής είναι απαραίτητη, εκτός και εάν σας το προτείνει ο θεράποντας ιατρός σας. Εξασφαλίστε οτι λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε μέσω της κατανάλωσης ποικιλίας τροφίμων.
