Στις μέρες μας με την ινσουλινοθεραπεία, τον συχνό έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα αλλά και την συνολική βελτίωση της περιγεννητικής φροντίδας, όλες οι γυναίκες με διαβήτη έχουν πιθανότητες και μπορούν να ελπίζουν σε μια εντελώς φυσιολογική εγκυμοσύνη και την γέννηση ενός υγιούς βρέφους. Ωστόσο, οι γυναίκες που ξεκινούν την εγκυμοσύνη τους με διαβήτη (τύπου Ι ή ΙΙ) διατρέχουν πάντα κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα και χρήζουν ιδιαίτερης παρακολούθησης.
Η επιστημονική κοινότητα εδώ και χρόνια προσπαθεί να αποκαλύψει τους παθοφυσιολογικούς μηχανικούς καθώς και τις μοριακές και επιγενετικές αλλαγές που κρύβονται πίσω απο τα υψηλά ποσοστά των κυήσεων με σακχαρώδη διαβήτη οι οποίες δεν εξελίσσονται καλά. Οι συχνότερες επιπλοκές αυτών των κυήσεων είναι τα καρδιολογικά προβήματα και οι διαταραχές του νευρικού σωλήνα τα οποία προκαλούν αυξημένη θνησιμότητα.
Η αποκάλυψη των μηχανισμών πίσω από αυτά τα προβλήματα, θα συμβάλει σημαντικά στην αποτελεσματική θεραπευτική αντιμετώπιση των κυήσεων που ξεκινούν με σακχαρώδη διαβήτη.
Διαβάστε περισσότερα στο mesdcape.com.