Η κατανάλωση αβοκάντο σχετίζεται με μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου Προοπτική μελέτη στην οποία συμμετείχαν πάνω από 110,000 άντρες και γυναίκες για περιπου 30 έτη, υποστηρίζει οτι η κατανάλωση δυο μερίδων αβοκάντο την εβδομάδα, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου. Επιπλέον, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα οτι η αντικατάσταση μισής μερίδας από βούτυρο, τυρί, μπέικον ή αλλο ζωικό προϊόν, με μια ισοδύναμη ποσότητα απο αβοκάντο, συσχετίστηκε με κατά 22% μείωση κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών συμβάντων. Τα οφέλη του αβοκάντο δεν φαίνεται να οφείλονται σε ένα μεμονωμένο συστατικό αλλά στη συνολική του δομή η οποία αποτελείται από φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο, φυτοχημικά συστατικά, πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και κυρίως στο ολεϊκό οξύ. Διαβάστε περισσότερα στο https://www.medscape.com/viewarticle/971272